Thursday, November 19, 2009

+Today is..&heart;

Hari ini adalah khamis,19.nov.2009.
A lot of interesting thing happen today..
First,today is last day for all of us in this lovely school..
Walaupun sedih bagai nak mati ..haha.. bahasa kasarnya..tetapi tetap kena tinggalkan juga..
inilah tempat ku membesar sejak hingusan hingga belasan tahun..
Banyak perkara yang dah berlaku...
Daripada perkara baik hinggalah perkara yang kurang baik..
Bersahabat,bergelak ketawa,menangis, marah, bergaduh,bengang dan lain-lain lagi pernah dialami..My school,you know,it is very hard for me to leave you alone..
Cewah..

hari ini juga adalah hari yang paling bersejarah bagi darjah enam
Kerana hari ini adalah penentu hala tuju mereka..
Macam-macam emosi telah aku lihat..
Ada yang menangis,tersenyum,menangis gembira..macam2 lagilah
Seramai 28 orang yang mendapat 5A dalam peperiksaan ini..
Bagi yang berjaya tahniahlah diucapkan,bagi yang tak...tidak mengapalah..
Rezeki kamu bukan disini..
TAHNIAH DIK,AKAK UCAPKAN YE..

Semasa ambil keputusan tu,Lina dah berasa gelabah..
Perasaan saya..sudah semestinya 'nervous'..
Bagi murid darjah enam, terlepaslah beban mereka selama ini..
Well, adik2 jangan lupa ya,SPM & Pmr ada lagi..
HAHA(evil laughter)..
Tetapi kamu semua boleh bertenang dahulu..
Ada lagi 2 tahun..Enjoy
Seperti yang dijangkakan,dik aishah,arifa,amira.wani dan ramai lagi dapat 5a..
dalam hati"huh,aku dah agak dah,tak payah cakap pun dah tahu.."

Pada hari ini juga ada rehearsel untuk majlis graduasi..
Wah..cepatlah teruja betul..
yelah,first timelah katakan.Walaupun kita belum lagi bergelar pelajar Ipt..
Tetapi yang menyedihkan ialah semua pelajar kategori cemerlang dapat hadiah lebih daripada dua,tetapi saya..
Terutamanya tokoh pelajar ..
well,saya tahu,cikgu sudah tentu pilih rakan ku yang seorang itu eventhough dia tak nak..
Pada mulanya,memang rasa sedih sangat,kecewa pua nada, cemburu pun ada.
Macam2 sifat mazmumah lagilah..
Doaku"ya Allah,mungkin ini adalah balasan bagi diriku yang banyak buat onar,maafkanlah diriku,jadikanlah diriku sepertin akhlaknya wahai tuhanku.."
Saya kecewa bukan sebab apa..
harapan ibubapa untuk melihat anaknya berjaya dan membuatkanya bangga..
huaha(tangisan kesedihan)
walaubagaimanpun,bila difikirkan balik,pilihan cikgu sememangnya tepat (tetapi yang lelaki
itu tak tahulah)
Tokoh pelajar lelaki sepatutnya pilih orang lain,tetapi disebabkan si 'A' ni ..
ada beberapa perangai yang tidak menepati kriteria..
kenalah pilih yang si 'kaka' nie..
itulah orang kata rezeki di tangan tuhan..

Setelah melalui pelbagai peristiwa yang melibatkan emosi..
akhirnya ada juga perkara yang menggembirakan..
(I'm very eager,excited and must tell you all)(kena2 cerita juga..bukan nak menunjuk..)
I've got CAMERA from my father,I dont even care it is very outdated or whatsoever..as long as I got it for Pulau Pangkor..
It make me dont need to bring the big canon CAMERA which belongs to my father..

p/s:my hand is shaking because it was long post..